Hop til hovedindholdet

Landsforeningen Frøsamlerne logo

Frøsamlernes weekendkursus i Maribo 20. - 22. september 2024


Dato og tid

Fredag d. 20. september 2024 kl. 16:00 til søndag d. 22. september 2024 kl. 13:00

Tilmeldingsfrist

Lørdag d. 7. september 2024 kl. 23:55

Sted

Inspirations Center Maribo, Hunseby Kirkevej 13, 4930 Maribo Inspirations Center Maribo
Hunseby Kirkevej 13
4930 Maribo

Frøsamlernes weekendkursus i Maribo 20. - 22. september 2024


Arrangementsbeskrivelse

Se programmet her

  • Foredrag "Hvad planter sanser, hvordan, og hvad gør det ved det?" v/ frøsamler, cand. scient. John Kruuse

  • Workshop om forsøg med dyrkning af gamle kartoffelsorter v/frøsamler,  økologikonsulent Marianne Christensen

  • Workshop om biplanter i frøsamlerhaver: Biernes forskellige behov og hvordan vi kan vi kan møde dem i blandede køkkenurter, krydderurter og blomster v/ Karen Bredahl, mangeårig biavler og underviser

  • Oplæg om tilpasning af frøavl efter lokale forhold med udfordringer som sen- og tidlig nattefrost, kolde vintre og tørre somre v/ frøsamlere Lotte Børresen og Per Kring fra Den bæredygtige vej

  • De gamle bælgfrugter: Om 12 år med forsøg i egne haver, egnsprojekter og til sidst optagelse på listen over bevaringsværdige danske sorter. Og om hvordan vi kan deltage i det fortsatte arbejde via adoptioner og dyrkning til vores markedsstande.

  • Udflugter: Vælg mellem 3 spændende ture:

    • Rovfugletur Saxfjed Hyllekrog
      Området er en inddæmning i forbindelse det Sydlollanske dige og i dag et fuglereservat. Vores guide Rasmus Romme fra Fugleværnsfonden har deltaget i udviklingen af området i gennem 40 år. Turen er omkring 4 km og udover den smukke natur kan vi forvente, at se hvepsevåge, glente, musvåge, havørn.
      Husk en kikkert.

    • Ærte- og bønnesorter, skovlandbrug og inklusion af det vilde
      Susanne fra Knuthenlund har et skovlandbrug, hvor hun har dyrket de gamle ærte- og bønnesorter i over 12 år. Hun vil fortælle om hendes erfaringer med dyrkning af dem.
      Susanne er selvforsynende og inkluderer vilde planter. Vi skal se og høre om, hvordan hun inkluderer det vilde og hvorfor.
    • Kulturhistorie, madkultur og haver i Maribo
      Ny frøsamler Judit Nyholms viser os sin kolonihave og derefter går turen til Friluftsmuseet "De Gamle Huse", der har deltaget i Ærte-bønneprojektet. Vi hører om museets arbejde med egns- og madkultur bl.a. initiativet "gamle egnsretter med et moderne tvist". Vi slutter af ved klosterruinen og klosterhaven og de særlige plantebede.
Priser
Priserne fremgår, når du vælger værelse eller enkelte måltider / dage. Som altid yder foreningen et tilskud på alle tilmeldinger. Se skemaet herunder ("Faktisk pris" og "Frøsamler pris").

Hvis du af den ene eller den anden grund ikke har mulighed for at deltage til fuld pris - hvis du f.eks. har nedsat indkomst - kan du få yderligere 250 kr. i rabat på hele weekenden med overnatning, uanset hvilken type overnatning du vælger. Du skal ikke oplyse årsagen. Vi kalder det "behovsrabat". Du skal blot indtaste denne rabatkode, når du bestiller en hel weekend med overnatning: Rabat250.

Behovsrabatten gælder kun ved deltagelse hele weekenden. 

Her er en oversigt over priserne for hele weekenden:
 
  Faktisk pris Frøsamlerpris Med behovsrabat
Enkeltværelse med fællesbad 1970,- kr.  1350,- kr.  1100,- kr. 
Dobbeltværelse med fællesbad 1670,- kr.  1100,- kr.  850,- kr. 
Sovesal 1370,- kr.  950,- kr.  700,- kr. 
Eget telt 1270,- kr.  750,- kr.  500,- kr. 
Uden overnatning
med forplejning
1270,- kr.  750,- kr.  500,- kr. 

Der er enkelte 3-sengsværelser til rådighed. Kontakt Malene på tlf. 26 70 39 74 hvis du ønsker et 3-sengsværelse.


Børn
Hvis du medbringer børn, så ring til Malene før du tilmelder dig. Tlf. 26 70 39 74.

Delvis deltagelse
Hvis du kun vil deltage en halv weekend, kan du overnatte i telt, sovesal eller deltage uden overnatning (samme pris som telt).

Fredag-lørdag: Ankomst fredag eftermiddag og afgang lørdag aften efter frøorgiet. Følgende måltider er inkluderet: fredag aftensmad, lørdag morgenmad, frokost (madpakke), aftensmad samt kaffe/the undervejs.

Lørdag-søndag: Ankomst lørdag efter morgenmaden og afgang søndag når programmet slutter. Du skal medbringe egen madpakke til frokost lørdag. Følgende måltider er inkluderet: Lørdag aftensmad, søndag morgenmad og frokost (madpakke) samt kaffe/the undervejs.

Framelding / sygdom etc.
Du kan afbestille og få pengene retur indtil tilmeldingsfristen. Som udgangspunkt kan vi ikke refundere din tilmelding derefter. Det er dog vigtigt, at du alligevel kontakter os, så snart du ved, at du bliver forhindret! Foreningen har givet et tilskud til din tilmelding, og vi skal betale den fulde pris for din deltagelse til kursusstedet, uanset om du kommer eller ej. Dvs. foreningen mister også penge. Hvis du melder fra tidligt, kan vi måske nå at ændre antallet på bestillingen til kursusstedet, og så kan både du og foreningen få pengene helt eller delvist retur.

Spørgsmål? 
Kontakt Malene: enelamjensen@gmail.com / tlf. 26 70 39 74

Find vej til arrangementet

Klik for at se et kort med stedets placering hos Google Maps >

Kontaktinformation til arrangør

Landsforeningen Frøsamlerne
Malene

Tlf: +45 25218779
foreningen@froesamlerne.dk

Kontaktinformation til arrangør

Landsforeningen Frøsamlerne
Malene

Tlf: +45 25218779
foreningen@froesamlerne.dk